5 anledningar till att grilla året runt

Det går att grilla året runt, även i ett kyligt och blåsigt land som Sverige. Säg det tillsammans nu; det går att grilla året runt. I många svenska trädgårdar slutar grillen att användas någon gång i slutet av augusti, kanske början på september, men Grillbaronen fortsätter envist. Om du tillhör dem som tvekar inför att stå ute vid ett par minusgrader så får du här fem anledningar till att fortsätta grilla även när sommaren är över.

1. Du får tillbringa mer tid utomhus

När vi drar oss inomhus mår vi sämre. Frisk luft är bra för oss alla. Inomhusluft är mindre bra.

vintergrill

2. Grillat är godast

Behöver jag kanske inte ens förklara, men faktum är att de flesta människor föredrar en grillad korv framför en kokt – inte sant?

3. Grillat är nyttigt

Det är tillbehören som oftast är onyttiga. Grillat, magert kött är nyttigt och vill du vara extra nyttig kan du grilla både fisk och grönsaker.

4. Dryckerna håller sig kalla

Till skillnad från att grilla på sommaren så håller sig det du dricker där ute kallt. Såvida du nu inte föredrar att dricka kaffe eller varm choklad när du lagar mat är en god dryck när du lagar mat ett alldeles utmärkt sällskap, och på den mörkare delen av halvåret behöver du inte ens tänka på att hålla den kyld.

kyld öl

5. Du vinner bonuspoäng hos dina vänner/din familj/din släkt

Med tanke på punkten 2 ovan, att grillat är godast, blir du dessutom svärmors favorit när du mitt i vintern kan servera en medium entrecôte.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Håll värmen med en terrassvärmare – Grillbaronen
  2. Håll värmen med en terrassvärmare – Carling Creations

Kommentarer är stängda.