Dagens grill: Grillad fläskfilé med sötpotatis och chipotlemayo

Dagens grill: Grillad fläskfilé med sötpotatis och chipotlemayo

Ladies and gentlemen, årets grill har utsetts. Helgrillad fläskfilé med chipotlemajonnäs är nästintill oslagbart. Här ger Grillbaronen dig allt du behöver för att nå nirvana.

1 kg grillad fläskfilé, lök, champinjoner, grön paprika, smör, inlagd chipotle, majonäs och sötpotatis tillsammans med lite salt och peppar är allt du behöver för att nå gastronomins himmel.

Gör så här:

Putsa fläskfilén. Salta och peppra.

Skala sötpotatisen, halvera och slanta. Lägg i en form, salta och peppra.

Strimla lök, paprika och skiva champinjoner, eventuellt ihop med lite vitlök.

Finhacka chipotlen; du behöver 3-4 stycken om de är inlagda, blanda sedan med 4-5 matskedar majonäs. Salta och ställ kallt.

Grilla fläskfilén hel. Ställ samtidigt in potatisen i ugnen, på 180 grader.

Grilla grönsaker med 100g smör, gärna i en Weber gjutjärnspanna – stort tack till familjen Hanson för den fina pannan jag fick av er!

Servera alltihop samtidigt.

IMG_2696

Och om du på en fars dag som den här har varit riktigt snäll kanske du kan få marshmallows som doppas i choklad:

IMG_8645

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 93 prenumeranter.