5 fantastiska sorters kött

Grillbaronen älskar all sorts mat, men vad det gäller kött har baronen förstås sina favoriter. Nedanstående lista är Grillbaronens topp fem, och vi startar med plats 5.

5. Kamben

Med mängder av glaze blir kamben alltid lyckat. Fingerfood när det är som bäst. Glöm bara inte bort att dränka kambenen i sås efter att du grillar klart. Och den som förkokar fuskar.

20130818.1

4. Ryggbiff

Ryggbiff, särskilt en ordentligt tjock skiva, är alltid grymt gott – så länge som den serveras medium till medium-rare.

kött

3.Entrecôte

Entrecôten slår ryggbiffen tack vare fettmarmoreringen. Det är till och med så att du kan grilla en entrecôte well done om du måste, den kommer ändå att klara sig bra. Går nästan inte att förstöra.

entrecote

2. Oxfilé

Givetvis placerar sig oxfilén högt, men det är skillnad på oxfilé och oxfilé. Bäst är mittdelen och ju färskare desto bättre. Får inte förstöras bortom medium.

oxfilé

1. T-ben

Jag höll på att skriva att den obesegrade kungen av kött är T-Rex, men jag menar förstås T-ben. Ett t-ben innehåller den bästa kombination du kan hitta i en och samma styckningsdetalj; ryggbiff och oxfilé. Grilla den här godbiten till medium och servera med en grönsallad. Kanske ett och annat glas rött till, och du kommer att befinna dig i köttnirvana.

t-ben

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

2 reaktioner till “5 fantastiska sorters kött

    1. Jag har letat, men aldrig lyckats hitta. Citygross ska tydligen ha det, men dit har jag aldrig lyckats ta mig. Har du hittat något annat ställe?

Kommentarer inaktiverade.

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.