Alla behöver en minikyl

Hur stor kyl du än har så är jag helt övertygad om att den kyl du har inte står i närheten av där du grillar. Även om den bara är några meter bort så varför röra sig i onödan när det finns minikylar?

När jag grillar brukar jag alltid ha något gott att dricka. På vintern håller det sig kallt av sig själv, men vid längre grillsessioner – och det är nästan alltid längre grillsessioner när jag grillar – behövs förstås påfyllning.

Jag har letat länge efter rätt minikyl att ha i närheten av grillen, och funderat över både USB-minikyl och lite mer robusta varianter. Är man många så behöver minikylen ändå rymma mer än bara ett par burkar cola. Helst ska det vara en variant som fungerar utomhus, även om jag har möjlighet att ställa en minikyl under tak i närheten av grillen.

Minikylsguiden hittade jag en bra översikt över ett antal minikylar, och hittade även en jag tror jag ska satsa på. Den som heter Caso Barbecue är gjord för utomhusbruk och har inte bara en stor volym, den har även en rejäl volym. Nästan på gränsen att den inte kan kallas för minikyl, men å andra sidan i jämförelse med min vanliga kyl är den förstås mindre – och givetvis vill man inte ha en fullstor kyl utomhus.

Enda nackdelen med den här minikylen är energiförbrukningen, och i dessa tider vill man inte ha onödigt hög elförbrukning. Det kan du förstås reglera genom en timer, kylen behöver inte stå på dygnet runt utan med lite planering kan du starta den i tid.

Extra kul vara förstås att det bland övriga minikylar fanns en och annan jag kan tänka mig i närheten av min bastu. Vad sägs om en Carlsbergs minikyl? Eller varför inte en renodla Coca Cola minikyl? Behovet av att kyla drycker finns året runt och det är givetvis extra kul att ha ett tema på kylen som passar det man dricker.

Har du en minikyl där du grillar?