Grilla när det ösregnar

grilla i ösregn

Ni som följt mig ett tag vet att jag grillar i alla väder. Det enda väder jag ser utmaningar med är hård blåst, vilket framför allt beror på brandsäkerhet. Med min kamado sumo har det ändrats lite, den är tillräckligt tung och stabil för att stå emot de flesta svenska väderförhållanden.

I ösregn är det dock inga problem. Nu har jag visserligen byggt ett tak över min grill, men som alla vet kan det regna sidledes i Sverige. Den enda effekt det har är att jag inte står ute vid grillen hela tiden, men likväl kan jag grilla allt oavsett om det vräker ner regn eller inte.

Tillagningstiden kan påverkas, men det är oftast marginellt. Kamadon är verkligen fantastisk på att både hålla värme och stå emot både kyla och väta.

Jag har dock inte filmat i ösregn, men det har den här killen (se video nedan) – mitt i åska och regn. Klippet är lite långt, men det är imponerande att han inte ger upp. Dessutom har han inte tak över sin grill – och lyckas ändå.