Bästa kryddan till burgarna

Bästa kryddan till burgarna

Hemmagjorda, grillade burgare är bland det bästa man kan äta. Det finns förstås många sätt att krydda en burgare på, och här kommer mina bästa tips!

  • Till att börja med, den enklaste varianten är ibland den bästa. Salt och peppar är allt som behövs för en välsmakande burgare. Peppar, gärna färskmald, i rejäla mängder och lagom med salt. Ska du servera bacon till kan du ta det lite lugnare.
  • Ett annat alternativ är valfri grillsås som du doppar hela burgaren i innan du grillar. Gärna med hickorysmak. Grilla inte över direkt glöd – något jag ändå inte tycker att du ska göra. Det räcker gott och väl att grilla indirekt.
  • Att hacka ett paket bacon och blanda i färsen är också ett utmärkt sätt att smaksätta burgarna på, vilket dessutom gör att de blir lite saftigare tack vare fettet i baconet. Använd bra kvalité på ditt bacon och pressa ihop burgarna lika hårt som om du inte hade bacon i.
  • Vill du ha en burgare med sting kan du med fördel köpa inlagda chilifrukter, finhacka och blanda i färsen innan du pressar.

Till dagens grill blev det lite större pommes, saltgurka och grillad tomat. Bacon förstås och ett par skivor vanlig hushållsost. Burgarna kryddades med alternativ två ovan, jag doppade dem hela i en BBQ-sås jag köpt i USA:

Resultatet blev grymt bra!

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 86 prenumeranter.