Dagens grill: Bacon-shotbullar

Dagens grill: Bacon-shotbullar

Med hjälp av ett shotglas, bacon, nötfärs, tomater, jalapeños, grillsås, ost och lök är det enkelt att trolla fram något av det godaste du kan grilla. Åtminstone om man inte tar med t-ben i beräkningen.

bacon-shot-bullar1

För att lyckas med de här godbitarna behöver du, för fyra personer: 

2 paket bacon
1 kg nötfärs
1 gul lök
1 tomat
1 jalapeño, eller valfri chilifrukt
Ost
Grillsås, valfri sort

Gör så här: 

Forma nötfärsen till sex eller sju stora köttbullar, i samma storlek som om du kupar dina händer och sätter ihop dem till en boll. Tryck sedan ner ett shotglas i mitten av köttbullen och låt färsen forma sig runt shotglaset. Plocka bort glaset, linda 1-2 baconskivor runt köttbullen och fyll sedan med vad du tycker är gott. Lök, tomat, jalapeños, grillsås, kanske lite rökt korv eller varför inte en bönsalsa. Toppa med ett par kuber av någon ost du tycker om.

Grilla sedan indirekt, cirka 30 minuter, och du har en fantastisk skapelse som fungerar väldigt väl med en bakad potatis och en grönsallad.

 

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.