Flankstek och tapenadelax

Flankstek och tapenadelax

Flankstek kallas ibland luffarbiff, men i själva verket är det två styckningsdetaljer som liknar varandra men inte är exakt likadana. Båda är dock platta, precis som njurtapp, och fungerar väldigt bra att grilla så länge man inte passerar medium rare.

Flankstek kan med fördel marineras och den behöver inte grillas särskilt länge för att nå perfekt resultat. Eftersom flanksteken inte är mer än ett par centimeter tjock går det snabbt att nå medium och då är det hög tid att plocka av den från grillen.

Dagens grill blev flankstek, tillsammans med tapenadebakad lax och en ordentlig grönsallad. Dessutom tryffelbea och lite slantade, ugnsbakade potatisar, tillsammans med grillade paprikor och lite purjolök.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.