Cevapcici på älgfärs

Cevapcici på älgfärs

Inspirerad av min vän bagaren fick det idag bli cevapcici på älgfärs. Eller i alla fall en variant på cevapcici.

Färsen blandades med finhackad – egenodlad – persilja, kopiösa mängder paprikapulver och en hel del vitlök. Svartpeppar och sedan formade jag till järpar. Grillade indirekt. Jag var lite orolig för att de skulle bli torra med tanke på hur mager älgfärsen är, men jag lyckades ta dem i exakt rätt ögonblick. Vitlöken i de oerhörda mängderna hjälpte förmodligen till.

Till dessa underverk blev det oerhörda mängder rå lök, skivad och ugnsbakad potatis samt grönsallad. Dessvärre hade jag ingen ajvar, men en lätt rökig chipotlesalsa fick bli ett välfungerande alternativ.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.