Påskafton och oxfilé

Påskafton och oxfilé

Påsken är verkligen vårens högtid. Påsk är en urgammal högtid och idag handlar påsken om Jesus död och uppståndelse. Oavsett vad man tror på är påsk en högtid som är väl värd att fira – inte minst genom att grilla.

För vår del blev det helgrillad oxfilé, men dagens huvudnummer är en flaska Chateauneuf-du-Pape, ett av mina absoluta favoritviner.

Ett så här bra vin förtjänar förstås att luftas ordentligt, vilket vi gjorde. Ett par timmar innan servering hälldes påven upp på karaff. Skillnaden är oftast påtaglig och vinet tjänar utan tvekan på att luftas rejält.

Oxen blev riktigt bra. Perfekt medium och till oxen serverade vi en rejäl potatisgratäng med mycket vitlök samt en grönsallad. Det blir inte mycket bättre än så.

Om någon undrar över påskmaten så har vi i tre dagar kört både påskbuffé, silltallrik (till lunch) och kopiösa mängder ägg.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.