Vitlöksmarinerad oxfilé

Jag gillar vitlök. Har alltid älskat vitlök i kopiösa mängder. Till alla andras förtret kanske, men det hindrar mig inte att maxa mängden vitlök. Naturligtvis får man blanda och ge lite, så att det finns något för alla.

Oxfilé är förstås gott som det är, och allt som behövs är många gånger bara salt, peppar och en grönsallad. Men genom att blanda smör, olivolja, lite soja, svartpeppar, persilja och mängder av färskpressad vitlök skapas magi. Persiljan sägs dämpa den fina doften av vitlök.

Allt du behöver göra är att putsa oxfilén, skära den i skivor enligt ditt önskemål – jag föredrar 3-4 centimeter, och lägga upp på tallrikar. Blanda marinaden och dränk skivorna i den, men spara lite till grillningen. Pensla på efter halva tiden och servera. Vill du vara riktigt modig så delar du upp marinaden i tre delar – en till att marinera i, en till grillningen och en som du häller på efteråt.