Havskatt, entrecôte och grönsaker

Att grilla både havskatt och entrecôte på samma grill betyder bara en sak. Alla gillar vi olika. Och tvärtomvegetarianerna måste också äta – den här gången blev det entrecôte. Två tjocka skivor, a cirka 400 gram styck, grillas tillsammans med steklök i foliepaket, havskatt i foliepaket, paprika och sparris. Allt blir perfekt och trots ett lätt duggregn har ännu en grill klarats av. 

Som ett perfekt tillbehör till dagens grill kokade vi rödbetor. Dessa delades i fyra delar och blandades med chevre. Rödbetor är i sig väldigt gott, men tillsammans med lite getost blir det fantastiskt gott.

Ska du grilla havskatt bör du använda foliepaket. Det är enkelt, du kan krydda som du vill  (dill, salt och peppar är en grym kombo) och det går (nästan) inte att misslyckas. Grilla foliepaketet på indirekt värme cirka 15-20 minuter och du får en firre som slår det mesta.

Vad det gäller köttbitarna så gäller 10-20 sekunder direkt värme och 15-20 minuter indirekt. Steklök i foliepaket (med mycket smör), sparris och paprika behöver knappt en kvart på indirekt värme för att bli perfekta. Servera sedan allt med kärlek och en gnutta havssalt.