Fredag betyder förstås tacogrill

tacos

På fredagar i Sverige konsumeras det förmodligen enorma mängder tacos. En enkel rätt som samtidigt är väldigt god och alla kan välja precis det de gillar. Här får du tips på en fantastisk tacokväll med grillen i centrum. 

Istället för köttfärs i stekpanna ser du till att grilla biff, kyckling och lite refried beans. Biffen för vår del blev rostbiff, i brist på flankstek som inte en enda handlare inom en mils avstånd hade att uppbringa idag. Både biffen och kycklingen marinerades var för sig, cirka sex timmar innan det var dags att grilla. Sedan grillades båda på indirekt värme till dess att biffen var medium och kycklingen well done.

Refried beans är ett enkelt tillbehör, men det kräver att du har tillgång till en grillpanna. Placera lite smör och olivolja i grillpannan, placera den strategiskt på grillen och hetta upp. Förbered snabbt och lätt en finhackad lök, tre-fyra klyftor vitlök som du krossar och en burk svarta bönor. Skölj bönorna noga och häll sedan allt i grillpannan. Grilla dem indirekt och se till att mosa bönorna under tiden.

Till det här serverar du guacamole, riven ost, strimlad paprika och strimlad lök. Resultatet placerar du på en tortilla och du får uppleva en helt ny sorts tacokväll. Tacos blir inte mycket bättre än så här.