Refried beans

refried beans

Bönor tillhör de musikaliska grönsakerna, men svarta bönor tillsammans med rätt ingredienser är alltför goda för att inte tillagas. Här har du ett recept som bara måste prövas om du inte redan gjort det. 

Originalreceptet för Refried Beans kommer från antingen USA eller Mexico, eller kanske någonstans mitt emellan. Oavsett vilket handlar det om bönor som tillagats en gång men återanvänds. Du behöver inte tillaga bönorna en gång för att kunna laga refried beans så att de blir precis så goda som om de redan varit tillagade en gång.

Det här behöver du:

2 burkar svarta bönor
1 hel vitlök, finhackad
1 gul lök, grovhackad
Olja, 2-3 matskedar
Salt
Peppar

Gör så här:

Öppna burkarna, skölj av bönorna i ett durkslag och tänd grillen.

När det återstår 10 minuter av det du egentligen grillar placerar du valfri grillsäker stekpanna på grillen. Låt bara en liten del av pannan vara över glöden. Häll på oljan, men var väldigt noga med att inte skvätta olja utanför pannan. Du kan bränna dig rejält eller rentav tända eld på din omgivning om du gör fel.

Ett säkert sätt att hantera oljan är att hälla på den på pannan innan pannan placeras på grillen.

Häll sedan på bönorna. Låt dem fräsa en aning med oljan. Häll över vitlöken och löken, blanda runt och mosa gärna till bönorna en hel del.

Stäng locket, låt stå och kolla till dem då och då. Låt inga bönor befinna sig på den del av pannan som är direkt över glöden.

Salta och peppra, servera och njut.

refried beans

3 trackbacks/pingbacks

  1. Alla borde ha en pizzasten – Grillbaronen
  2. Alla borde ha en pizzasten – Carling Creations
  3. Fredag betyder förstås tacogrill - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.