Dagens grill: Fylld fläskytterfilé

Dagens grill: Fylld fläskytterfilé

Fläskytterfilé tillhör enligt mitt förmenande något av det tråkigaste man kan grilla, men en fylld fläskytterfilé kan bli något av det bästa man kan grilla. Skillnaden är en välslipad kniv, en god fyllning och ett par tandpetare. 

Om du vill fylla en fläskytterfilé kan du givetvis göra det på det enkla sättet. Dela fläskytterfilén nästan på mitten, lämna en centimeter och fyll. Eller som nedan, börja skära längs sidan och följ med runt om för att få en ordentlig fyrkantig och tunn skiva:

flaskytterfile1 flaskytterfile2 flaskytterfile3

Banka gärna ut ytan med en kötthammare. När du har skivan klar lägger du på ytan med vad du tycker är gott. I vårt fall blev det vitlök, blåmögelost, peppar och olivolja. Allt rullades ihop och för att få fläskytterfilén att hålla ihop använde jag tre tandpetare.

Till den fyllda fläskytterfilén grillades bakpotatisar, majskolv, tomat och lök:

flaskytterfile4

Resultatet blev fantastiskt gott:

flaskytterfile5

 

Följ gärna och gilla oss
error0

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.