Grilla picanha i mörker

picanha

Dagens grill blev en helgrillad picanha, levererad från Ale Kött och Chark – som aldrig gör mig besviken. För dig som inte känner till picanha så är det en av de mest populära styckningsdetaljerna i Brasilien. Går du på brasiliansk restaurang lär du hitta picanha på menyn, och ofta på grillspett i stora stycken.

Jag kom igång lite sent, men min tanke var att grilla långsamt med rökspån. Sagt och gjort, den här biten vägde 1,6kg och jag startade någon timme innan solen skulle gå ner. När jag väl började närma mig att köttet var klart var det helt mörkt ute. Dessvärre har jag skjutit på att installera ljus över min grillplats, varför det var svårt att se någonting över huvud taget. På bilden ser ni hur picanhan dragit ihop sig något.

Det är inte svårt att förstå varför picanha är så populärt. Det är ett väldigt smakrikt kött, särskilt när kappan är kvar. Det behöver skäras upp mot fibrerna och kan upplevas som lite segt, men det gällde definitivt inte den här biten. Den var mycket god, mycket smakrik och behövde inte mer än salt och peppar samt en grönsallad som tillbehör.

1,6 kg är lite i mesta laget även för en hungrig familj – så resterna kommer imorgon på pizza