Grilla veganskt

veganskt

Att grilla är att se till att det finns något för alla, och naturligtvis har Grillbaronen ett antal recept som är 100% veganska. Vegansk kost omgärdas tyvärr av en del kontroverser och det finns som i så många andra frågor läger som tycker det ena eller andra. Det bästa är förstås om alla låter bli att bli fanatiska och låter alla grilla det de vill.

Vill du grilla veganskt har du här några enkla recept och tips på vad du kan grilla – men tipsa gärna om fler. Grundläggande är en god ekologisk olivolja, salt och peppar.

Squash (zucchini) i halvor

Squashen tvättas och delas i två avlånga halvor. Häll rikligt med olivolja över och salta samt peppra. Grilla indirekt och servera med silverlök.

Grillspett

Dela champinjoner, cocktailtomater, squash och majs i lagoma bitar. Trä på träspett, pensla med en dressing gjord på persilja, olivolja, salt, peppar och chiliflingor. Grilla indirekt.

Baba Ganoush

baba ganoush

Perfekt tillbehör. Se recept genom att följa länken här.

Grillad sparris och vitlökstomater

Pensla grön sparris med olivolja, men glöm inte att skära av den nedersta delen. Salta och peppra. Halvera stora tomater, pensla med olivolja. Salta och peppra innan du pressar över rejält med vitlök.

Portabello Bruschetta

Skär av foten på ett valfritt antal portabello, pensla med lite pressad vitlök blandad med olivolja. Grilla indirekt. Under tiden du väntar på att de blir klara finhackar du ett par tomater, blandar med olivolja, basilika och vitlök. Klicka över blandningen på svamparna när de är klara.

Grillad spetskål

Dela en spetskål i två halvor. Bland saften från en lime med 1-2 msk olivolja. Pensla över, salta och peppra. Grilla över direkt glöd under lock, 10-20 sek. Avsluta indirekt.