Grillad flankstek med sparris och potatisbakelser

Flankstek är enkelt, gott och dessutom prisvärt. Tillsammans med ett par grillade sparrisar, en grönsallad och en potatisbakelse blir det en fantastiskt god måltid. 

Den här gången tänker jag inte fokusera så mycket på tillbehören. Det mesta passar bra till flankstek, och det gör ingenting om det är kryddstarkt. Flanksteken i sig är inte svår att lyckas med, men det finns några saker du behöver tänka på.

Framför allt ska du inte vare sig marinera eller använda glaze, om du inte absolut gärna vill. En flankstek smakar som bäst när det bara är peppar och salt som används som kryddor. Se till att flanksteken är rumstempererad innan du börjar grilla. Tänd grillen i god tid och grilla sedan direkt över glöd 30-45 sekunder per sida. Därefter avslutar du med indirekt grillning till dess att flanksteken är medium. Den kan ätas både rare och well done, så grilla den som du själv föredrar.

Låt den sedan vila till rumstemperatur och skär upp flanksteken i centimetertjocka skivor. Skär mot fibrerna och servera flanksteken strimlad. Om du vill ha någon god sås till så ringla den försiktigt över. En god flankstek smakar som sagt tillräckligt på egen hand.

 

1 trackback/pingback

  1. Tacos med flankstek och grillade grönsaker - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.