Dagens grill: Flankstek med grönsallad och champinjoner

Dagens grill: Flankstek med grönsallad och champinjoner

Jag har sagt det förut och kommer att fortsätta tjata om det – flankstek är en fantastiskt god bit kött att grilla. Den går (nästan) inte att misslyckas med och med rätt tillbehör blir det en riktig fest. 

Idag grillade Grillbaronen en ordentlig bit flankstek, champinjoner och ett par hela vitlökar i form av King Solo. Just King Solo blir väldigt bra att grilla, så länge man inte glömmer att sticka ett par hål i varje lök – annars exploderar de. Flanksteken grillades 30 sekunder på varje sida över direkt glöd, och avslutades cirka en kvart i indirekt värme under lock. Till flanksteken blev det en ordentlig grönsallad med salladsblad av olika sort, cocktailtomater och champinjoner. Dessutom grillade vi en hel hög hela champinjoner, marinerade i vitlöksmarinad.

flankstek1

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.