Grillbaronen testar Scans nyheter 2016, del 3

Den sista och avslutande delen i Grillbaronens test av Scans nyheter innehåller le grand finale – i form av en alspånsrökt lårklubba och halloumikorv. 

Men innan vi ger oss in på dagens test bjuder Grillbaronen på Henkes Vitlökspotäter, ett fantastiskt enkelt recept som är det perfekta tillbehöret till grillat kött. Allt du behöver för fyra personer är:

800 g färskpotatis

Vitlök

Olivolja

Franska örter

Gör så här: 

Förkoka potatisen, max tio minuter. Trä upp på spett. Skala och pressa vitlök, blanda med olivolja och franska örter så att du får en tjock vitlöksolja. Pensla på en tredjedel på potatisarna, grilla på indirekt värme tio minuter, pensla på resten på båda sidor och grilla indirekt 5-10 minuter till.

scan2016.6

Vad det gäller köttet … Den alspånsrökta lårklubban är fantastisk. Efter att ha grillats indirekt i 15 minuter börjar köttet lossna från benet. Smaken är grymt god, men framför allt är det ett väldigt mört kött. Halloumikorven är inte lika imponerande, även om den är god märks halloumin lite för lite och smaken är som vilken annan korv som helst.

scan2016.7

Betyg:

Alspånsrökt lårklubba: 5

Halloumikorv: 3

De andra testerna hittar du här och här.

 

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 120 prenumeranter.
Följ gärna och gilla oss