Grillbaronen testar Scans nyheter 2016, del 3

Den sista och avslutande delen i Grillbaronens test av Scans nyheter innehåller le grand finale – i form av en alspånsrökt lårklubba och halloumikorv. 

Men innan vi ger oss in på dagens test bjuder Grillbaronen på Henkes Vitlökspotäter, ett fantastiskt enkelt recept som är det perfekta tillbehöret till grillat kött. Allt du behöver för fyra personer är:

800 g färskpotatis

Vitlök

Olivolja

Franska örter

Gör så här: 

Förkoka potatisen, max tio minuter. Trä upp på spett. Skala och pressa vitlök, blanda med olivolja och franska örter så att du får en tjock vitlöksolja. Pensla på en tredjedel på potatisarna, grilla på indirekt värme tio minuter, pensla på resten på båda sidor och grilla indirekt 5-10 minuter till.

scan2016.6

Vad det gäller köttet … Den alspånsrökta lårklubban är fantastisk. Efter att ha grillats indirekt i 15 minuter börjar köttet lossna från benet. Smaken är grymt god, men framför allt är det ett väldigt mört kött. Halloumikorven är inte lika imponerande, även om den är god märks halloumin lite för lite och smaken är som vilken annan korv som helst.

scan2016.7

Betyg:

Alspånsrökt lårklubba: 5

Halloumikorv: 3

De andra testerna hittar du här och här.

 

[wysija_form id=”1″]