Grillsäsongen varar året runt

Grillsäsong

Du har säkert hört det fruktade ordet. Grillsäsong. I början av sommaren säger många att då börjar grillsäsongen, vilket märks i butikerna. Och snart börjar man prata om att grillsäsongen är över. Som om Grillbaronen skulle sluta grilla bara för att det börjar bli lite svalare.

Grilla kan man göra året runt, oavsett väder. Det absolut svåraste att grilla i är blåst. Regn går att lösa, snö är inga problem och till och med drivis kan hanteras. Blåser det blir det svårare och inte alls så behagligt.

Grillsäsong

Vad du ska tänka på om du ska grilla när sommaren väl är slut är följande:

  • Tänd kol / briketter med elgaffel, Looftlighter eller liknande.
  • Beräkna lite längre tillagningstid; utetemperaturen påverkar grillens förmåga att hålla värmen, så ju kallare desto längre tid att tillaga.
  • Om du mot förmodan grillar när det blåser, var försiktig – glöd kan färdas långt!
  • Ha alltid brandsläckaren i närheten oavsett när du grillar.
  • Grillvanten får en annan betydelse på vintern, men är alltid användbar.
  • Förbered så mycket du kan inomhus, men glöm inte att du kan fortfarande tillaga en hel måltid ute på grillen oavsett väder.
Mycket mer än så behöver du inte tänka på. Har jag glömt något så hojta till. Annars är det bara att se fram emot en fortsatt fin grillsäsong, året runt.
Det här är en notis från Grillbaronen.
Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 122 prenumeranter.
Följ gärna och gilla oss

3 trackbacks/pingbacks

  1. Vikten av ett bra grillmönster - Grillbaronen
  2. Vikten av ett bra grillmönster » Carling Creations
  3. Grillsäsongen är (inte) här - Grillbaronen

Kommentarer är stängda.