Helgrillad oxfilé

Helgrillad oxfilé

En helgrillad oxfilé kan bara vegetarianer argumentera emot. Dagens grill består av en hickorymarinerad oxfilé, grönsallad, baconlindad halloumi och ugnsrostad sparrispotatis. 

Potatisen delades i små slantar, marinerades därefter i olivolja, salt och peppar, innan de rostades i 175 grader, cirka 40 minuter. En rejäl bit halloumi lindades med ett helt paket bacon. Skiva för skiva. Oxen och halloumi-baconpaketet fick sedan grillas indirekt. Oxen lite längre än halloumin, men resultatet blev förstås fantastiskt bra:

Som synes siktade jag på medium vad det gäller oxen och det är en perfekt “stekgrad” vad det gäller oxe.

Det regnade dessutom en hel del idag, vilket gjorde det ännu bättre att stå ute under markisen och höra regnet smattra… Det är aldrig några problem att grilla året runt!

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 86 prenumeranter.