Nyttan med ett kassaskåp

REKLAM.

Kassaskåpen som vi känner dem har funnits ett bra tag, och redan 1835 dök det upp ett patent på ett kassaskåp av ungefär samma typ som säljs idag. De har förstås utvecklats, men tanken bakom dem är densamma. Det gäller att skydda någonting som är värdefullt. Dessutom är det förstås bra om kassaskåpet kan skydda även mot brand, åtminstone till dess att räddningstjänsten hinner fram.

För min del skulle det vara lätt att säga att jag skulle vilja skydda grillen och grillsåserna, men det är ingenting man vill ha i ett kassaskåp. Då är det betydligt viktigare att spara recepten, särskilt de som innehåller hemliga ingredienser. Nu har jag inte en mängd sådana, men trots allt några stycken och det är förstås värdefullt.

Att spara värdefulla saker i ett kassaskåp vill nog de flesta göra på ett eller annat sätt. Pass brukar vara bra att spara där, precis som andra identitetshandlingar och dokument du inte vill att någon obehörig ska komma åt. Identitetsstölder har blivit allt mer vanliga och allt som har att göra med din identitet online är givetvis bra. Koder till Bank-id, inloggningsuppgifter till e-post och annat kan med fördel sparas i ett kassaskåp.

Det finns förstås mycket att tänka på när du ska köpa ett kassaskåp. Kan du bära in det själv eller behöver du hjälp? Ska du välja nyckel eller kodlås? Vilken garanti vill du ha och naturligtvis behöver du tänka över vilken storlek du vill ha på skåpet. Tänk på att inte köpa för litet, då kanske du behöver köpa nytt inom snar framtid.

 

 

Det här är ett sponsrat inlägg.