Oxe och Göteborgsvarvet

Oxe och Göteborgsvarvet

Grillbaronen har klarat av sitt sjunde Göteborgsvarv – på raken – och vad passar då bättre än en ordentlig oxfilé? Tillsammans med en rejäl grönsallad är det den perfekta maten efter 21 kilometers löpning. 

Årets Göteborgsvarv bjöd på väldigt växlande väder. Det började extremt varmt, övergick till småkyliga vindar, blev varmt igen och avslutades med ett temperaturfall på runt 10 grader. Över 60 000 energiska löpare hade anmält sig, oklart ännu hur många som sprang och ännu mer oklart hur många som tog sig i mål. Men alla som kämpar är värda en ordentlig applåd, det är ett tufft lopp och all heder åt alla som ger sig ut på banan. De som arrangerar Göteborgsvarvet gör en fantastisk insats, allt fungerar klanderfritt – från start till vätskekontroller till målgång. Musiken längs banan gör att det blir mycket roligare och lättare att ta sig runt. Publiken, över 200 000 glada människor, är fantastisk.

Och när man kommer hem, när lugnet lagt sig, är en grill det bästa man kan ägna sig åt.

En oxfilé grillar du bäst genom indirekt grillning. Putsa den innan du börjar, salta och peppra ordentligt, och grilla den sedan indirekt till dess att den når önskad stekgrad. Grillbaronen föredrar medium-red, men smaken är som bekant som baken…

Följ gärna och gilla oss
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 85 prenumeranter.