Oxe och Göteborgsvarvet

Grillbaronen har klarat av sitt sjunde Göteborgsvarv – på raken – och vad passar då bättre än en ordentlig oxfilé? Tillsammans med en rejäl grönsallad är det den perfekta maten efter 21 kilometers löpning. 

Årets Göteborgsvarv bjöd på väldigt växlande väder. Det började extremt varmt, övergick till småkyliga vindar, blev varmt igen och avslutades med ett temperaturfall på runt 10 grader. Över 60 000 energiska löpare hade anmält sig, oklart ännu hur många som sprang och ännu mer oklart hur många som tog sig i mål. Men alla som kämpar är värda en ordentlig applåd, det är ett tufft lopp och all heder åt alla som ger sig ut på banan. De som arrangerar Göteborgsvarvet gör en fantastisk insats, allt fungerar klanderfritt – från start till vätskekontroller till målgång. Musiken längs banan gör att det blir mycket roligare och lättare att ta sig runt. Publiken, över 200 000 glada människor, är fantastisk.

Och när man kommer hem, när lugnet lagt sig, är en grill det bästa man kan ägna sig åt.

En oxfilé grillar du bäst genom indirekt grillning. Putsa den innan du börjar, salta och peppra ordentligt, och grilla den sedan indirekt till dess att den når önskad stekgrad. Grillbaronen föredrar medium-red, men smaken är som bekant som baken…