Perfekt grillade tomater

Perfekt grillade tomater

En grillad tomat är ett perfekt tillbehör både till fisk och kött, eller som en del av en helt och hållet vegetarisk grill. För att lyckas med dina grillade tomater behöver du inte mycket mer än salt, peppar, olivolja, persilja och tomater av bra kvalité.

När jag grillar tomater försöker jag välja en sort som är lite större, och gärna en tomat som inte är alltför mogen. Anledningen till det är att den inte får bli för lös eller slabbig, vilket är en extra stor risk om du valt en tomat som är ordentligt mogen.

Dela sedan tomaterna i halvor, ringla över olivolja, salta och peppra. Strö lite persilja över. Du kan förstås pressa lite färsk vitlök och riva parmesan över om du vill ha lite extra krydda på tomaterna, men tänk som italienarna – få och ordentliga råvaror hellre än för mycket av allt.

När du väl grillar, grilla inte för länge. Kör indirekt och målet är att ta tomaterna innan de börjar bli alltför mjuka. Du får helt enkelt pröva dig fram vad som fungerar på din grill. För min del räcker strax under 10 minuter, oftast närmare 7 än 10.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.