Fyra sorters tomater

Fyra sorters tomater
Tomat är gott att grilla bara som den är, delad i halvor. Men det finns många bra sätt du kan smaksätta en tomat på och här får du hela fyra recept på grillade tomater. 
Till att börja med är tomat en av de grönsaker som tjänar på att hettas upp vad det gäller näringsvärde, eller rättare sagt nyttighetsfaktorn. Lykopen är en antioxidant som ökar, eller blir mer tillgänglig, när tomaten hettas upp. Vilket tydligen ska vara nyttigt.
Hur det än är med nyttigheten blir tomaten i alla fall väldigt mycket godare om den grillas, särskilt med följande kryddor. För samtliga recept gäller att du halverar två tomater och kryddar med de ingredienser som står under varje rubrik:
Varulvstomater
Skala fyra stora vitlöksklyftor. Pressa i en liten skål, blanda med en matsked olivolja och färsk persilja. Fördela jämnt över tomaterna och salta lagom. Peppra en smula och grilla.
Ost- och oreganotomat
Strö valfri riven ost över tomaterna. Strö rikligt med oregano över. Salta, gärna med havssalt, och peppra lagom.
Chilitomater
Finhacka valfri chili, 1 st, och blanda med en matsked olivolja. Fördela på tomaterna och grilla på indirekt värme 5-10 minuter. Klicka en liten klick creme fraiche över och peppra. Grilla ett kort tag till indirekt.
Peppartomat
Salta tomaterna med havssalt. Peppra ordentligt med svartpeppar, krossad grönpeppar och strö en smula socker över.
Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.