Så tar du Jägarexamen

Av Lviatour - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16566390

Om du vill kunna jaga efter det du ska grilla på egen hand behöver du ta en Jägarexamen. En Jägarexamen består av flera delar och det är inte helt enkelt att hålla koll på vad som är vad. Men enkelt förklarat ligger det till så här: 

Till att börja med, du behöver en godkänd jägarexamen om du ska bli beviljad licens för att kunna köpa jaktvapen. Det finns förstås andra kriterier som polisen kommer att titta på när du ansöker om vapenlicens efter att ha tagit din jägarexamen. Har du ränt runt och rånat banker kanske du inte kommer att få lov att köpa jaktvapen.

För att ta en jägarexamen behöver du till att börja med klara av ett teoriprov. Dessutom behöver du ta tre praktiska prov om du vill ha en komplett jägarexamen. Hagelgevärsprov, grundprov kulgevär samt högviltprov för kulgevär är de tre praktiska proven.

Har du din jägarexamen kan du som sagt söka vapenlicens hos polisen. När du väl fått den finns det lite till att tänka på – och all information du behöver hittar du hos Jägareförbundet. 

Av Lviatour – Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16566390

1 trackback/pingback

  1. Trenden med Nose to Tail fortsätter – Grillbaronen

Kommentarer är stängda.