Test: Casal Garcia Rosé

Detta inlägg innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som har fyllt 20 år.

Visserligen tycker jag att rosé passar som allra bäst varma sommardagar, men en solig eftermiddag som den här var det en ren fröjd att testa Casal Garcia Rosé. Detta rosévin från den portugisiska producenten Aveleda var överraskande friskt och hade den mest fantastiska smaken av söta hallon. Jag kan ärligt säga att jag aldrig känt så mycket hallonsmak från ett rosévin tidigare.

Casal Garcia Rosé har en låg alkoholhalt på endast 9,5%, vilket gör det mycket lätt att dricka. Det passade utmärkt till kvällens vardagslyx, vilket blev en enkel skaldjurstallrik. Ingen grill idag för ovanlighetens skull.

Som vin till skaldjur fungerade det här rosévinet utmärkt bra. De söta hallonen fångade upp de salta skaldjuren väldigt väl. Det finns också lite vattenmelon i smaken, som passar bra till både skaldjur och grillad fisk. Doften är lite anonym, men man kan helt klart känna doften av hallon.

Det är extra kul att pröva ett vin som har så mycket smak när det inte heller kostar skjortan. Det här är definitivt ett vin jag kommer ha på lager inför varma vår- och sommarkvällar. Enda lilla nackdelen som hindrar ett toppbetyg är att eftersmaken var alldeles för kort, hallonen till trots. Nästa gång ska jag servera Casal Garcia Rosé med lite frusna hallon.

Betyg: 4

Fakta Casal Garcia Rosé

Artikelnr: 51278
Land: Portugal
Pris: 74 kr
Alkoholhalt: 9,5 %
Råvaror: 30 % Touriga Nacional, 30 % Tinta Roriz och andra lokala druvor