Test: Faustino Reserva (2015)

Detta inlägg innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som är över 20 år.

Ett av de allra första vinerna jag fastnade för var Faustino I, ett vin som fortfarande är en favorit och som jag gärna har en och annan flaska hemma av. Bodegas Faustino Martinez har dock fler viner att erbjuda och idag testar vi Faustino Reserva.

Till att börja med ska jag säga att jag har relativt höga förväntningar på ett Faustino-vin. Faustino Reserva blir därför bedömd även i ljuset av övriga viner från samma vingård. Faustino Reserva är gjord på enbart Tempranillo, har en mycket mörk färg och doftar rätt så kryddigt. Jag bestämde mig redan innan testet för att utmana det här vinet med en rejält bit entrecôte. Kraftig nötsmak mot ett relativt kraftigt vin.

För att vara ett vin som har lagrats 18 månader på ekfat saknar jag lite kraft. Det är rätt anonymt om man jämför med Gran Reservan, men har ändå en relativt lång eftersmak. Vanilj och mörka bär möter entrecôten relativt bra, men jag tycker ändå att det inte klarar sig hela vägen.

Allt ska förstås ställas i relation till priset. Det är ett bra pris för ett kompetent vin och det får ändå klart godkänt.

Betyg: 3+

Produktinformation Faustino Reserva

Allkoholhalt: 13,5%
Pris: 129 kr
Artikelnr: 50061
Ursprung: Spanien, Rioja

Dagens grill bestående av entrecôte och bakade potatisar är superenkel. Allt du behöver för att lyckas är en rejäl bit entrecôte, fyra bakpotatisar och en rejäl grönsallad.