Test: Las Moras Organic Chardonnay Reserve – grill på picknick

Detta inlägg innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som har fyllt 20 år.

Att ge sig av ut på picknick, med en grill och ett gott vin, är en av livets enkla nöjen. Idag testade vi just detta, i sällskap av Las Moras Organic Chardonnay Reserve, ett ekologiskt vin som kommer i en klimatsmart PET-flaska. Av just den anledningen är det också extra lätt att ta med på picknicken, eftersom flaskan väger en sjättedel i jämförelse med en glasflaska i samma storlek.

Ibland är det enkla också det bästa. Korv, bröd, senap och ketchup. På en klippa mitt i naturen. Om du inte har en bärbar grill idag så finns det många att välja på, men välj en som är lika lätt att ta med som det här vinet.

Las Moras Organic Chardonnay har vi testat tidigare, och jag imponeras av hur friskt och lätt det är att dricka. På picknick fungerar det utmärkt bra, med en mycket torr smak där jag enkelt hittar många tropiska frukter, lite fat och en hel del vanilj. Lite förvånansvärt så gifte vinet sig bra med grillad korv.

I sitt sammanhang, som picknick-vin, blir det här extra bra och betyget blir därefter. Helt klart en rekommendation för sommaren.

Betyg: 4

Fakta Las Moras Organic Chardonnay Reserve

Artikelnr: 16018
Land: Argentina
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Chardonnay 100 %
Sockerhalt: Mindre än 3gram/liter
Ekologiskt: Ja
Veganskt: Ja
Årgång: 2020

Beskrivning saknas.