Äta grillat i Gävle

By Tomiwoj - Own work, CC BY-SA 3.0,

Att grilla hemma är alltid en bra idé men ibland kan det vara kul att unna sig en middag ute. I Gävle finns det ett flertal restauranger och en favoritrestaurang för grillälskare är restaurangen Blackstone Steakhouse, här serveras maten på glödheta lavastenar och du kan själv välja hur länge ditt kött skall grillas på stenen. Ett mycket gott och roligt sätt att äta middag på. Två andra restauranger där man kan ta del av goda rätter är Steakhouse La mancha och sommarköket Grillo.

Ofta är man sugen på att laga maten helt själv, och bor man exempelvis i en Hyresbostad i Gävle och inte har tillgång till en egen grill så rekommenderas det starkt att testa en av Gävles 120 stycken grillplatser.

120 stycken utomhus grillplatser i Gävle

I Gävle finns omkring 120 stycken allmänna mysiga grillplatser, viktigt att tänka på om man skall grilla utomhus är såklart att man måste ha koll på eventuella eldförbud som råder, om det är okej att grilla så är det fritt fram till någon av Gävles 120 stycken grillplatser.
Är man kanske sugen på att grilla med närhet och med utsikt över sjö-landskap så är  Smörnäs Öst 2,  Stenbumlingen, Sälgsjön, Brännsågen, Testeboån, Mackmyra nedre och övre, Eskön, Finskärsharen några exempel på trevliga platser nära vattnet.  Förbered folieknyten hemma och ta med eller varför inte klassisk grillad korv med trevliga tillbehör.

Vill man kanske kombinera grill med bad så går detta att nås på bland annat Badstranden i Axmarby, Boulognerbadet, Laduholmen, Sälgsjön badplats, Brunnsvik och Bönaviken.

Med båten

Har du tillgång till båt så är Block Stranden och Limö hamns badplats på Limön mycket trevliga och idylliska platser att grilla på.

Jaktstugor och raststugor

Vill du ha nära till jakt rekommenderas Forsby FVO jaktstuga med tillhörande raststuga! Andra platser som också har raststuga där man kan umgås eller sova i är, Gävle skoterklubb grillkåta, Skarvstugan och Vackerhed.

Vintertid

Nio stycken av grillplatserna ligger i anslutning till en skoterled och hit kan man därför smidigt ta sig till under vinterhalvåret. På grillplatsen Vackerhed finns det även en liten timmerstuga med två stycken sovplatser, på Vackerhed kan man alltså grilla sin middag och äta inne i raststugan innan färden fortsätter.

Rullstolsvänliga grillplatser

I Gävle finns det 10 stycken grillplatser som man smidigt skall kunna ta sig till även med rullstol, dessa är Hemlingbybacken ost, Esköslingan viken, Mackmyra mellan-dammen, Mackmyra nedre, Esköslingan, Marskärsudden, Boulognerbadet,Oslättforsvägen gamla brofästet, T-udden och Utvalnäs Udde.

Vare sig du är Gävlebo med grill hemma eller kanske turist eller bor i en hyresbostad i Gävle utan grill så rekommenderas det starkt att testa både restaurangutbudet och de olika grillplatserna runt om i Gävle. Trevlig måltid!