Helgrillad oxfilé med potatisbakelser

Helgrillad oxfilé med potatisbakelser

Jag vet inte varför katterna är som mest kärleksfulla när jag putsar oxfilé, men det kanske kan bero på att de just idag är lika sugna på oxe som jag. Oxfilé är alltid grymt gott att grilla och det allra bästa är att grilla den hel. Tänk på att du behöver gott om tid för att grilla en hel bit; det tar ungefär en timme per kilo.

Ett bra tips är att grilla hel king solo till. King Solo är hela vitlökar, utan klyftor, ungefär lika stora som en pingisboll. Glöm bara inte att sticka ett par hål i skalen innan du grillar dem, annars får du rengöra insidan på grillen.

Indirekt grillning gäller förstås när man grillar en hel bit oxfilé. Börja med att ge den lite yta runt om genom direkt grillning, och därefter placerar du oxfilé utanför glödens direkta påverkan.

Till helgrillad oxfilé passar potatisbakelser och grönsallad väldigt bra.

oxfilé

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.