Musik och ljudböcker

När jag grillar lyssnar jag alltid på musik och jag har skapat en speciell lista på Spotify bara för grilltillfällena. Det är mest amerikansk country, bluegrass, rock och en och annan gammal synth-hit. Men på senare tid har jag även börjat med ljudböcker och poddar.

Det beror dock lite på stämningen. En bra ljudbok måste förstås ha en bra uppläsare, annars fungerar det inte. Men eftersom jag oftast grillar rätt länge hinner jag med ett par kapitel.

Även poddar tycker jag fungerar bra, särskilt de som handlar om verkliga händelser är som har att göra med att utveckla sig själv. Jag har dock inte hittat någon bra podd som handlar om att grilla, så har du tips på det får du gärna låta mig och alla andra veta i kommentarsfältet.

Vill du ha tips på låtar till en grill-lista så hittar du det längre ner. Lista på ljudböcker är svårare eftersom det handlar ännu mer om personlig smak, men kolla in topplistorna på ljudbokstjänsterna så lär du hitta något att lyssna på.

Här hittar du en färdig lista på Spotify som är tillgänglig för alla (det är inte min, den här har någon annan skapat). Ett urval av låtarna på den listan ser du här:

 • Sommartider, Gyllentider
 • Ja må du leva, Darin
 • Sommaren är kort, Tomas Ledin
 • Här kommer alla känslorna, Per Gessle
 • Rocket Man, Elton John
 • Poison, Alice Cooper
 • Heaven’s on Fire, KISS
 • Vågorna, Uno Svenningsson
 • September, Earth Wind and Fire
 • Hit Me With Your Best Shot, Pat Benatar
 • Everywhere, Fleetwood Mac
 • Since You Been Gone, Rainbow
 • Slå mig hårt i ansiktet, Thomas Stenström

För att lyssna använder jag min JBL Charge 4, en av de bästa bärbara högtalare jag haft – inte minst med tanke på att den fungerar i alla väder och har en helt enormt bra batteritid. I och med att den nya versionen – Charge 5 – har kommit kan man få Charge 4 betydligt billigare nu för tiden. De går dessutom att parkoppla…