Det kan låta som ett recept på en hjärtinfarkt, och det är det förstås om man inte äter nyttigt ibland och rör på sig, men en ostfylld baconlindad fläskfilé är fantastiskt gott. Det är dessutom superenkelt att göra. Allt du behöver är:
- Valfri ost, till dagens grill använde jag två olika ostar – en med chili och en med tryffel
- Bacon
- Fläskfilé
- Vitlök
- Peppar
Gör så här:
- Pusta fläskfilén. Skär sedan ett rakt snitt från ände till ände, utan att skära igenom, så att du får en så stor ficka i köttet som möjligt.
- Fyll fickan med osten.
- Pressa vitlök över – om du som jag älskar vitlök så använd mycket. Minst fyra klyftor, men gärna mer.
- Peppra filén och osten.
- Linda bacon runt i en fläta.
- Grilla indirekt, tar runt en halvtimme beroende på hur stor fläskfilé du fått tag i och temperaturen i grillen.
Servera med sallad och bakad potatis.