Tomahawk och hel karré

Tomahawk och hel karré

Tomahawk är tillsammans med T-ben det bästa jag vet att grilla. Eftersom benet sitter kvar blir köttet inte bara saftigare, det blir även mer smakrikt. Inte alla i familjen gillar nötkött, så tomahawken kompletteras av helgrillad karré.

Att grilla en tomahawk är inte särskilt komplicerat, men det krävs lite tålamod. Jag brukar för det mesta bara salta och peppra när det gäller lite finare styckdetaljer, och så blev det även den här gången.

Tomahawken får yta av direkt grillning, men inte mer än en halv minut direkt över glöden på varje sida. Sedan är det indirekt som gäller till dess att köttet nått 55 grader.

Karrén ges lite längre tid eftersom den ska vara helt genomstekt. Till detta blev det idag potatisgratäng (med mängder av vitlök), sallad och bearnaise. Det blir inte mycket bättre än så här…

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.