Så grillar du vildsvin

Vildsvin är mycket gott att grilla och i grund och botten är det ingen större skillnad mot att grilla vanlig gris. Det finns några små skillnader som du dock bör tänka på om du vill få ett riktigt bra resultat.

Till att börja med är vildsvin magert, ofta betydligt magrare än vanlig gris. Ska du exempelvis grilla burgare på vildsvinsfärs bör du tillsätta lite fett, exempelvis i form av hackad bacon eller kanske blanda med en lite fetare färs från gris.

Det andra du bör tänka på är att vildsvin trots allt har en vildare smak. Inte mycket och inte något som på något sätt stör, om du nu inte skulle ha råkat få tag i kött från en brunstig galt, men det är ett annat problem.

Däremot kan det vara bra att väga upp den vilda smaken med kryddor som passar vilt. Vitlök, peppar, enbär. Gör en marinad på dina favoritkryddor, olja, lite soja och en gnutta honung så kommer du lyfta viltsmaken.

Ett annat bra tips är att låta grillningen ta tid. Inte minst när det gäller magert kött så tjänar du på att grilla längre. Köttet riskerar inte att torka ut på samma sätt och du får både mörare och saftigare resultat.