Present till grillmästaren

Snart är det vår och även om jag tillhör dem som grillar året runt vet jag att det är många som skottar fram grillen nu och börjar planera en ordentlig grill. Om du har någon i din närhet som gärna grillar finns det alltid presenter de uppskattar. Här får du våra tio tips på present till grillmästaren.

 1. Grillverktyg:
  En uppsättning grillverktyg, inklusive en spatel, tång, gaffel och borste, kan vara en bra present för en grillmästare. Du kan också överväga att köpa verktyg som är speciellt utformade för att hantera vissa typer av mat, som fisk eller grönsaker.
 2. Grillhandskar:
  För att undvika brännskador kan grillhandskar vara en användbar och praktisk present. För oss som grillar året runt finns det ytterligare en fördel – grillvanten värmer frusna händer på vintern.
 3. Grillböcker:
  En bra grillbok kan vara en ovärderlig resurs för en grillmästare som vill förbättra sina färdigheter och prova nya recept.
 4. Grillförkläde:
  Ett personligt grillförkläde med grillmästarens namn på kan vara en rolig present som också skyddar kläderna från fläckar och smuts. Vill du satsa lite extra på presenten så se om du kan hitta ett i läder.
 5. Rökugn:
  Om din budget tillåter det, kan en rökugn vara en fantastisk present för en seriös grillmästare som vill ta sin grillning till nästa nivå.
 6. Grillkryddor och marinader:
  En uppsättning grillkryddor och marinader kan hjälpa grillmästaren att skapa nya och spännande smaker på sina rätter. Satsa gärna på något hen inte testat förut, som lite exotiska kryddor.
 7. Grillplatta:
  En grillplatta som passar på grillen kan vara en användbar och mångsidig present, särskilt för mat som annars skulle falla igenom gallret. Satsa gärna på en i gjutjärn.
 8. Grillvagn:
  Om grillmästaren ofta flyttar sin grill runt i trädgården eller till olika platser, kan en grillvagn vara en praktisk present som gör det enklare att flytta grillen. Här kan även tillbehör hängas upp.
 9. Ölglas eller vinkaraff:
  En öl eller en god vin passar ofta bra till grillad mat, och att ge en personlig ölglas eller vinkaraff kan vara en trevlig touch till grillmästarens upplevelse. Finns många exempel där du till och med kan få namn på grillmästaren på glaset.
 10. Presentkort: Om du inte är säker på vad du ska köpa kan ett presentkort till en specialiserad butik för grillutrustning eller till en butik som säljer gourmetmat vara en bra present.