Ryggbiff med jätteräkor

Ryggbiff med jätteräkor

En klar favorit för Grillbaronen är rejält tjocka skivor ryggbiff och jätteräkor. Allt du behöver är en rejäl bit ryggbiff, helst med kappa, och ett dussin (eller två) jätteräkor.

Jätteräkorna ska vara råa när du grillar dem. Pensla de råa jätteräkorna med en marinad bestående av olivolja, pressad vitlök, salt och en gnutta peppar.

Ryggbiffen delar du i lagom tjocka skivor, helst 2-3 cm, och kryddar med enbart salt och peppar. Grilla direkt över glöden 30 sekunder per sida, innan du avslutar på indirekt värme. Jätteräkorna får ligga med under tiden.

Servera med en grönsallad och någon sås du tycker om.

Följ gärna och gilla oss
error0

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 83 prenumeranter.