Test: Pata Negra Barrel Aged

Test: Pata Negra Barrel Aged

Det här inlägget innehåller information om alkohol.

I dag testar jag Pata Negra Barrel Aged, ett nytt spanskt rödvin på bag-in-box, från Bodegas Vinartis. Som tillbehör blev det en kycklingsallad på Beer Can Chicken. Naturligtvis måste kycklingen få en rejäl rub, och den här gången blev det Grillbaronens Red Volcano Rub (se recept nedan).

Bag-in-box viner är perfekta för sommarens grillkvällar, men det gäller att vinet svarar upp till de lite kraftigare smaker som en bra grill kan erbjuda. Dagens Beer Can Chicken fick en ordentlig rub, med mycket smak och styrka från chilin.

Pata Negra Barrel Aged klarar mycket väl av styrkan och jag som är svag för Tempranillo blir imponerad av hur väl eftersmaken stannar kvar. Här finns mycket mörka bär i smaken och framför allt körsbär.

Jag kan inte annat än ge Pata Negral Barrel Aged ett bra betyg. Lite bonus för att boxen är så färgglad. Det kan inte riktigt mäta sig med min favorit-tempranillo, Baron de Ley, men det kommer inte långt efter. Plus i kanten också för det tilltalande priset.

Betyg: 4

Fakta Pata Negra Barrel Aged

Artikelnr: 2092
Land: Spanien, Valdepeñas
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Tempranillo 100 %

Grillbaronens Red Volcano Chicken Rub

1 dl rökt paprikapulver
0,5 dl flingsalt
0,5 dl muscavodosocker
Chilipulver efter smak och humör, den här gången blev det cayenne
Senapsfrön, cirka en matsked.
Vitlökspulver, cirka en matsked eller två.

Glöm inte gnugga ordentligt innanför skinnet på pippin.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.