Test av Las Moras Organic Chardonnay Reserve (2019)

las moras organic

Idag är det dags att testa Las Moras Organic Chardonnay Reserve (2019), som jag tidigare testat i 2017 års årgång. Idag får vinet sällskap av helgrillad lax, kryddad med finhackad vitlök, salt och peppar.

I mitt förra test av Las Moras gav jag det ett högt betyg – 4 av 5 – mycket baserat på att det var friskt och lätt att gifta ihop med kraftiga smaker. Det är dessutom ett vin som odlas ekologiskt och som är veganvänligt. Priset är dessutom tilltalande och – något som jag inte tänkt på – så är tetrapak en mer miljövänlig förpackning än glasflaskor.

Det är också extra kul att testa ett vin som för tankarna till sommar. Att mitt i novembermörkret stå och grilla i lätt storm (just nu regnar det sidledes och är runt 10 grader) är mysigt på sitt sätt – men allt som kan påminna om sommaren är förstås positivt.

Las Moras påminner en hel del om sommar, med sin väldigt fruktiga smak. Här finns tydliga inslag av gula äpplen och tropisk frukt. En liten ton vanilj och en rätt så påtaglig smak av fat. Lång eftersmak, och kanske hade jag velat ha lite mer syra.

Det är ett vin som passar perfekt till dagens grillade lax. Jag var rädd att den finhackade vitlöken skulle ta över vinet, men Las Moras har mycket smak och balanserar fint mot fiskens kraftiga smaker.

las moras organic

Betyget blir: Mycket Bra (4/5)

Dagens grill var i all sin enkelhet perfekt för en dag mitt i veckan. Den grillade laxen fick sällskap av lätt rostade potatis och broccoli. Ibland behövs det inte mer för att fullända en måltid.

Produktinformation
Las Moras Organic Chardonnay Reserve
Artikelnr: 16018
Land: Argentina
Pris: 229 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Chardonnay 100 %
Ekologiskt
Veganskt
Klimatsmart