Tre säkra middagstips

middagstips

Ibland blir grillandet bara någonting som man gör på helgen, när man vill laga något extra gott och man har lite extra tid att lägga på matlagningen. Men så behöver det inte vara, du kan med fördel grilla till vardags.

Här får du tre säkra, enkla middagstips, som du med fördel lagar valfri dag:

Helgrillad lax

Superenkelt. Ta en helsida lax, eller vad du nu har i form av laxfilé, pressa lime över och krydda med salt och peppar. Grilla indirekt 25-30 min på folie, servera med broccoli och lättrostade hela potatis i ugn (lägg i påse med olivolja, salt, peppar, ett par krossade vitlöksklyftor, sedan 25 min, 225 grader).

Burgare

Pressa fyra burgare av 5-600 gram nötfärs. Grilla indirekt 15-20 min beroende på värmen i din grill. Servera med hamburgerbröd (rosta brödet de sista minuterna på indirekt värme), saltgurka, tomat, kanske lite chipotlemayo och varför inte lite steak fries? Lite picklad rödlök förhöjer resultatet enormt mycket.

Korv

Det blir inte vare sig mer klassiskt eller enkelt. Men satsa på lite kvalitetskorv med hög kötthalt och snåla inte med tillbehören. Rostad lök, bostongurka, kanske lite räksallad. Och servera gott hemmagjort mos till. Vill du lyxa till det ytterligare är det ett säkert kort att linda lite bacon runt korvarna.

För att använda tiden rätt finns det en del du kan tänka på. Tricket är att tända grillen samtidigt som du förbereder allt annat. Då är grillen klar när du är klar med tillbehören och grillandet går superenkelt. Planera veckan också så att du har alla ingredienser och tillbehör hemma.

Glöm inte att grilla säkert – nu på hösten och vintern kan det blåsa en hel del och då kanske du, motvilligt förstås, måste avstå från att grilla. Har du egna middagstips som lämpar sig för att grilla på vardagar så tipsa gärna i kommentarsfältet.