Test: Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

jaume serra

Det här inlägget innehåller information om alkohol och riktar sig till dig som är 20 år+.

Idag, 15:e januari 2021, är det Tulpanens dag. Det är också starten på tulpansäsongen, som håller på ända till påsk. Vad passar då bättre att starta kvällen med, än ett glas av Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé?

Fredagskvällar är ofta lite lata kvällar, när man är trött efter en hel arbetsvecka. Då passar det bra att äta något som är lätt att tillaga. Idag blev det en klassisk pulled pork med klassiska tacotillbehör. Cavan fick inleda kvällen.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är gjord på trepat och pinot noir. Den är buteljerad i en fantastisk vacker flaska med tulpaner som motiv. Är du på väg att gå bort är det här en perfekt present att ta med, förstås tillsammans med en bukett tulpaner.

Vi är lite oense om doften när vi provar, men är överens om att det finns en tydlig doft av blommor och granatäpple. Däremot är vi väldigt överens om smaken, som är mycket fruktig. Här finns både jordgubbar och granatäpple. En perfekt start på kvällen.

För ett bubbel som startar kvällen är det bara en fördel om det inte är för alkoholstarkt. Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé har en alkoholhalt på 11,5%. Bubblorna är som det så ofta är med en fin Cava, en perfekt mängd.

Fakta om Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé hittar du längre ner, men betyget blir gott. En solklar fyra, där även den fina flaskan räknas in.

Vill du göra en pulled pork att äta efter du testat lite bubbel kan du följa det här enkla receptet:

Pulled Pork

Cirka 6 portioner

Ingredienser

  • 1,4 kg benfri karré
  • 2 gula lökar
  • 1 flaska grillsås, gärna rökig
  • 1 skvätt cola
  • 1 hel vitlök

Gör så här:

Ugn: sätt ugnen på 125 grader
Grill: Tänd grillen och invänta rätt glöd (tar cirka 30 min), stäng locket och sänk temperaturen tills du når 125-150 grader.

Krydda köttet med salt och peppar. Lägg i en ugns/grillsäker form med lock.

Klyfta lökarna, skala vitlöken och tryck till klyftorna med knivbladet så att klyftorna krossas lätt – lägg allt med köttet.

Häll hela flaskan över köttet så att det täcker.

Grilla / sätt i ugn. Vänta 4-5 timmar, men vänd någon gång då och då.

Dra isär köttet direkt i grytan med gaffel.

Servera med valfria tillbehör, men gärna picklad rödlök.

Fakta Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Betyg: 4
Artikelnr: 75912
Land: Spanien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11,5%
Råvaror: Trepat, Pinot Noir

ANNONS

Ferus.nu – bloggen för dig som gillar hästar.