Grilla flankstek till rätt temperatur

Grilla flankstek till rätt temperatur

Flankstek har blivit mycket populärt på senare år, vilket till stor del beror på att flankstek är så bra att grilla. Det går i princip inte att misslyckas, även om du skulle grilla den helt well done.

Men det bästa är att grilla flankstek till rätt temperatur. Vad rätt temperatur är kan man förstås fundera över, men för min del är det strax under medium. Ska du grilla flankstek till rätt temperatur så är det med andra ord 58 grader, plus eller minus någon grad.

Eftersom flanksteken är relativt hård och har en fetthalt på bara fem procent kan du med fördel marinera den i förväg. Gärna ett dygn om du har tid, men det går utmärkt att snabbmarinera ett par timmar.

Grilla sedan din flankstek till rätt temperatur genom att grilla direkt över glöden i ett par minuter så att du får lite yta. Avsluta sedan indirekt. Beroende på vilken värme du har nått upp till så tar det 15-20 minuter, men använd termometer om du känner dig osäker.

Till dagens grill med flankstek grillade jag lite King Solo-vitlökar. De får en fantastiskt krämig smak. Glöm bara inte att göra några små hål i skalen, annars får du rengöra hela insidan av grillen. De kommer att explodera om du inte har gjort hål.

Vi grillade även lite jätteräkor, penslade med vitlök. Jätteräkorna fungerar väldigt bra som tillbehör till kött.

Ett bonustips är att använda flankstek i tacos. Grilla enligt instruktion ovan och skär sedan flanksteken i strimlor. Flankstek passar fantastiskt bra i tacos.

Glöm inte heller att du alltid bör skära flanksteken mot fibrerna för att den ska bli så mör som möjligt.

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.