Recension: Portia Roble (2017)

Recension: Portia Roble (2017)

Det här inlägget innehåller information om alkoholhaltiga drycker. 

Det är svårt att hitta vin som fungerar till grillat kött, särskilt om man som jag använder en hel del kryddor. Dagens grill bestod av entrecóte, som bara saltats och pepprats, men tillsammans med en hemmagjord chilibearnaise behövs ett vin som kan utmana lite kraftiga smaker.

Därför var det extra roligt att testa spanska Grupo Faustinos fantastiska rödvin Portia Roble. Detta rödvin, tillverkat på 100% tempranillo, har starka toner av mörka bär, och en aning choklad. Doften är djup, bär en viss kaffedoft men framför allt framträder de mörka bären även i doften.

Jag grillade entrecôte tillsammans med jätteräkor och serverade med en rejäl grönsallad och hemmalagad chilibearnaise. Kombinationen blev perfekt och vinet lyckades mycket bra med att svara upp till de kraftiga smakerna.

Enda nackdelen var att eftersmaken var inte alls så lång som jag hade förväntat mig. Vinet smakar mycket och svarar som sagt upp mycket väl mot starka kryddor (och gifte sig väl med bearnaisen), men det dör ut fortare än väntat.

Dock blir betyget mycket högt och det här är ett vin som förtjänar att prövas fler gånger.

Betyg: 4/5

portia roble

Produktinformation Portia Roble

Årgång: 2017
Land: Spanien, Ribera del Duero
Pris: 119 kr
Artikelnr: 71256
Alkoholhalt: 14,5 %
Råvaror: Tempranillo 100 %

Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 93 prenumeranter.