Test av Drostdy-Hof Chenin Blanc (2020)

chenin blanc

Det här inlägget innehåller information om alkohol.

Det är återigen dags att testa ett vin från Drostdy-Hof, och den här gången är det dags för Drostdy-Hof Chenin Blanc, ett friskt vin från Sydafrikas mest populära vinhus.

Drostdy-Hof Chenin Blanc är ett väldigt friskt och fruktigt vin, med både doft och smak som domineras av både äpplen och grapefrukt. Vinet har milda inslag av tropisk frukt och även om det har en relativt kort eftersmak finns här mycket smak.

Dagens grill som fick utmana Drostdy-Hof Chenin Blanc blev en helsida lax, som jag grillade indirekt och gav lite extra smak med rökspån. Röksmaken blir väldigt påtaglig när man blötlägger lite rökspån och lägger direkt i glöden.

Vinet klarar väldigt väl av en stark röksmak och det blir ett perfekt giftemål. Laxen fick inga andra kryddor än salt och peppar. Som tillbehör lite ugnsrostade potatisar och en grönsallad.

Drostdy-Hof Chenin Blanc har ett väldigt tilltalande pris. 199 kronor för en treliters tetrapack är ett mycket bra pris för ett gott vin, och det i sig gör att betyget känns ännu mer rättvist. Ett gott vin ska inte behöva vara dyrt, och här pratar vi om en dryg femtiolapp per flaska eftersom en tetrapack innehåller fyra flaskor om man ser till den vanliga storleken på en flaska vin.

Betyg: 4/5

Fakta Drostdy-Hof Chenin Blanc
Artikelnr: 2069
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 12,5%
Råvaror: Chenin Blanc 100%
Årgång: 2020