Test: True Colours Cava – Winter Edition

true colours cava

Det här inlägget innehåller information om alkohol.

Camilla Thulin är tillbaka som designer för True Colours Cava, och nu är det dags för vinterversionen – Winter Edition. Flaskan ger jul- och vinterkänsla med vintergrönska och gnistrande juveler. Vi har testat och True Colours Cava är så mycket mer än bara en vacker förpackning.

Till att börja med har Camilla Thulin länge varit engagerad för HBTQ-rörelsen och hjälpt till att stötta utsatta HBTQ-personer runt om i världen. Det är givetvis kul att se att en fantastiskt god cava fått en så betydelsefull design.

Dagens grill blev chili- och vitlöksmarinerad lax, tillsammans med champinjoner, halloumi och cocktailtomater på spett. Laxens hetta balanserades väldigt väl mot cavans tydliga citrus. Det här var en perfekt cava till lax och jag gillar den långa eftersmaken av äpplen.

Betyget blir väldigt bra, snudd på toppbetyg. Cavan är riktigt torr, på gränsen till för torr, men till en smakrik fisk blir det perfekt. Helt klart en av vinterns bästa cava, som fungerar både som fördrink och aperitif.

Fakta True Colours Cava

Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Ursprung: Spanien, Penedès, DO Cava
Alkoholhalt: 12%
Druva: Parellada 41%, Xarel lo 27%, Macabeo 23%, Chardonnay 9%