Texas Chili

Texas Chili

Vad lagar Grillbaronen helst när han inte grillar? Svaret är enkelt. Texas Chili förstås. Det är en fantastiskt god rätt som är enkel att göra, även om det kräver lite tid på spisen. Och den går faktiskt att göra på grillen också.

För en rejäl portion chili behöver du: 

1-1,5 kg högrev
4 gula lökar
2 hela vitlökar
2 paket bacon
1 flaska mörk öl
Cola efter smak
Chilifrukter efter smak
Spiskummin

Gör så här: 

Skala och hacka lökarna grovt

Fräs dem lätt, helst i en gjutjärnsgryta.

Dela högreven i kuber, runt 3 cm breda / höga / djupa.

Hacka baconet grovt.

När löken har fått fräsa ett tag lägger du ner bacon och högrevsbitar.

Häll på öl och lite cola. Inte allt på en gång.

Hacka chili och lägg i grytan.

Pudra spiskummin över alltihop. Häll på mer öl.

Låt småputtra och fortsätt tillsätta öl och cola.

Koka tills allt kokat sönder och köttet är riktigt trådigt.

Servera sedan med guacamole, nachos, tortillas, gräddfil och picklad rödlök.

Texas Chili
Texas Chili – halvvägs färdig…
Följ gärna och gilla oss
error0

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 84 prenumeranter.