Grillade T-ben och grönsallad

Grillade T-ben och grönsallad

Något av det bästa jag vet att grilla är T-ben. Oxfilé och ryggbiff på ett T-format ben är oslagbart gott. Tyvärr är det svårt att få tag i, särskilt om man vill ha lite större T-ben.

Idag lyckades jag dock få tag på ett par fina T-ben från Sävedalens Saluhall. Dessa fina bitar på ungefär ett halvt kilo var saltades och pepprades, innan jag grillade dem över direkt glöd cirka en halv minut per sida. Jag avslutade på indirekt värme tills de blev perfekt medium.

Allt som behövs till ett par fina T-ben är en rejäl grönsallad. Tomat, oliver, fetaost, paprika, majs, champinjoner, blandsallad. Naturligtvis förtjänar så här fint kött ett bra vin, varför en Chateauneuf-du-Pape fick göra köttet sällskap.

grillade t-ben
Följ gärna och gilla oss

Grillbaronen

Missa inte senaste nytt!

Vill du vara säker på att aldrig missa något från Grillbaronen så prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du får det en gång i veckan och din e-postadress är säker hos oss.

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Grillbaronen sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Just nu har vi totalt 91 prenumeranter.